Gaat dit mooie pand verdwijnen?

Nieuwe Meerbode, 8 september 2010


Vinkeveen - Op zaterdag 11 september is de rommelmarkt in het oude spoorhuis in Vinkeveen weer open. Maar het lijkt een van de laatste keren te worden. De eigenaar van het oude stationsgebouw, de Nederlandse Spoorwegen, heeft de huurders verzocht om het gebouw leeg te maken omdat ze grond en het gebouw wil verkopen voor woningbouw.

Het echtpaar Stoof woont al zo'n 30 jaar in het monumentale gebouw maar moet dat nu, als aan de NS ligt, voor het einde van het jaar verlaten. Ze zijn dan nu ook hard op zoek naar een huis.
De familie Stoof verzorgt, samen met enkele vrijwilligers, al meer dan 15 jaar de maandelijks rommelmarkt die onder in het gebouw is gevestigd. Het Kleine Winkeltje, zoals het genoemd wordt, is daarom mogelijk alleen dit jaar nog open. U kunt er terecht om tegen een klein prijsje prachtige cadeautjes te kopen. Er is van alles: speelgoed, schilderijlijstjes, beeldjes met diversie onderwerpen, prachtige kop en schotels.
Maar er zijn ook vele soorten boeken en boeksteunen. Op dit moment zijn er nog kinderfietsen en is er zelfs een aanrechtboilers. Aan de zolder hangen vele soorten lampen. Vanwege de mogelijke sluiting is het niet meer mogelijk om meubels aan te leveren. Er zijn op dit moment nog wel stoelen, tafeltjes en wat kleinere artikelen te koop. Wel kunt u kleinere artikelen blijven aanleveren (bij grote hoeveelheden graag even vooraf bellen).
U bent allemaal van harte welkom, zolang het nog kan, tussen 9.00 en 15.00 uur.