Minder woningbouw dan gepland

Argopress, 18 april 2007


RONDE VENEN In de gemeente worden tot 2010 minder woningen gerealiseerd dan was afgesproken. Volgens het beleidsplan zouden er tot 2010 900 woningen moeten komen. Uit een overzicht blijkt nu dat het er 750 worden.
Het overzicht zit bij antwoorden die het college heeft gegeven op vragen van de fracties van CDA en Gemeentebelangen. Beide hadden het college om opheldering verzocht over de achterblijvende bouwproductie en aangedrongen op bouw van extra woningen.
In de beantwoording beaamt het college indirect dat de 900 geplande woningen niet gehaald worden. In 2006 zijn er 150 nieuwe huizen neergezet en voor de komende drie jaar zitten er nog 574 in de pijplijn. De bouw van 25 woningen op de stationslocatie in Vinkeveen is vertraagd, en de bouw van project Carpe Diem gaat niet door waardoor 50 woningen vervallen. Al met al betekenen die cijfers dat er tot 2010 750 woningen gerealiseerd worden.
Het college schrijft in de beantwoording ook dat momenteel wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van tijdelijke starterswoningen. De raad vindt dat daaraan een schreeuwend tekort is.