´Het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven´

Sloop station Alphen aan de Rijn

Op 8 oktober 2007 was het dan toch zover de sloop van station Alphen begon.

"De sloop van een historisch stationsgebouw in Alphen aan den Rijn gaat vrijdag alsnog van start. De geplande sloop werd met een maand uitgesteld, omdat bij het strippen van het gebouw asbest was ontdekt. Nu een specialistisch bedrijf dat heeft verwijderd, moet het 128 jaar oude en karakteristieke stationsgebouw van Alphen er toch aan geloven.
Het gebouw gaat tegen de vlakte, omdat het moet plaatsmaken voor een modern openbaarvervoersknooppunt met een brede fiets- en voetgangerstunnel onder de sporen, een nieuwe fietsenstalling en een busstation. Verder komen er in de Alphense stationsomgeving kantoren en appartementen. Hoewel het Alphense station beeldbepalend is, kreeg het geen plaats op de monumentenlijst. Veel inwoners van Alphen wilden dat echter wel. De laatste tijd is het gebouw meermalen beklad met teksten zoals ”Nog heel even genieten” en de Latijnse spreuk ”Morituri te salutant” (Zij die gaan sterven, groeten u)."
Reformatorisch Dagblad - 3 okt 2007

Hieronder een aantal foto´s. Op de site van Roelof Hamoen zijn meer foto´s te zien, waarvan een aantal uit een mooi gezichtspunt zijn gemaakt.

Op deze site http://www.alphenaandenrijn.nl/INTERNET/Projecten/Stationsomgeving/Afbeeldingen/Station_Alphen-0005_320x180.wmv is een filmpje te zien van hoe het er uit moet gaan zien.
Ik hoop dat de link het nog steeds doet.....

Zaterdag 6 oktober 2007.


 


Dinsdag 9 oktober 2007.


   
De trein uit Leiden van even over enen is net gearriveerd. 


Dinsdag 16 oktober 2007.

De trein uit Woerden van even voor elven staat gereed voor vertrek.
Van het stationsgebouw is niet veel meer over, alleen nog wat fundatie.
  


 


 


 


 


 


Dag 2, dinsdag, 11 april


 


 


 


Dag 3, woensdag, 12 april


 


Dag 5, vrijdag, 14 april