Huis HESM-nummer 53 te Amstelhoek staat te koop

30 november 2010

De advertentie op Funda van Mijdrechtse Zuwe 36. Nog een paar foto's van huis nummer 53 en omgeving en nog een paar tekeningen (nummer 53 wijkt iets af van de deze tekening).

Karakteristiek vooroorlogs woonhuis met aangebouwde garage. Het woonhuis is vrijstaand gelegen op een perceel van maar liefst 1.100 m² en biedt veel mogelijkheden! Deze voormalige wachterswoning maakte in de begintijd onderdeel uit van de Haarlemmermeerspoorlijnen en bezit nog veel details uit die tijd.

INDELING:
Via de hal/entree met toilet, badkamer en trapopgang heeft men toegang tot de garage, keuken en woonkamer. De hal/entree verkeerd in originele staat met de authentieke tegels en granieten vloer.

De royale L-vormige woonkamer heeft door de grote raampartijen aan vier zijden veel daglichtinval. Aan de voorzijde van de woonkamer is een speelse erker gesitueerd. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, behang en schrootjes.

De gesloten keuken is zowel vanuit de hal als vanuit de woonkamer te bereiken en is in een rechte opstelling geplaatst. De wanden zijn afgewerkt met bruine tegels en op de vloer ligt zeil. Verder is er nog een praktische bergkast.

Naast de keukendeur in de hal bevindt zich de trapopgang naar de eerste verdieping. Via de rechte trap komt men op de riante overloop waaraan de drie ruime slaapkamers grenzen. De slaapkamer aan de voorzijde is gesitueerd over de volle breedte van het woonhuis en beschikt middels twee ramen over veel daglicht. De slaapkamer aan de achterzijde is nagenoeg identiek aan de voorzijde. De derde kamer ligt aan de zijkant van het woonhuis en is vierkant van formaat. De bergvliering wordt tevens bereikt via de overloop.

De garage is vanuit de hal inpandig bereikbaar en is voorzien van elektra, water en verwarming.
Het huis heeft een royale tuin rondom met aan de voorzijde de oprijlaan naar de garage.

Bijzonderheden:
* Gedeeltelijk dubbelglas met kunststof kozijnen uit 2005;
* Bouwjaar 1915-1918;
* Elektrische installatie ca. 35 jaar oud;
* C.V. Ketel van 1992;
* Volgens het vigerende bestemmingsplan mag er een woonhuis gebouwd worden van 600 m³ met een goothoogte van 3 meter en een bijgebouw van ca. 50 m².


Mijdrechtse Zuwe 36
1427 AW Amstelhoek