Onbewoonde woning moet blijven vindt meerderheid van de raad

Nieuwe Meerbode, 26 mei 2010


Mijdrecht - Wat wethouder Roosendaal ook zei: dat hij er afgelopen week nog was geweest en dat de bedrijfswoning aan de Groot Mijdrechtstraat gewoon leeg staat. Er zichtbaar en aantoonbaar, al jaren niemand meer woont.
De meerderheid van de raad gelooft de eigenaar, de heer Van Zijtveld: die blijft beweren dat de bedrijfswoning ook de afgelopen jaren als woning woning werd gebruikt, en dat sinds 1 mei zijn zoon, op dat adres ingeschreven staat bij de gemeente en er ook pertinent in woont.
En hoewel wethouder Roosendaal van de huurder van de het bedrijfspand inclusief woning, deze week nog heeft gehoord, dat hij het bedrijf en de woning al vier jaar huurt en al die tijd niet als woning gebruikt.
En dat ook vanaf 1 mei er niemand in die woning woont, omdat hij, de huurder dat toch zou moeten weten en daar toestemming voor zou hebben moeten geven. Maar nee, de raad vindt dat de wethouder om de tafel moet met de eigenaar van het pand, de heer Van Zijtveld en tot een oplossing moet komen.

Besluit
Met deze weigering door de raad wordt de eventuele verhuizing van het bedrijf Pothuizen uit de Amstelhoek, weer vertraagd. Voor de vestiging van Pothuizen op het Mijdrechtse Industrieterrein is een milieuvergunning nodig. Die wil de provincie wil geven, maar dat kan niet als er zo dichtbij een woning is.
Nu heeft de raad besloten dat zij af wil van woningen op het Industrieterrein en dat dus woningen die aantoonbaar niet permanent worden bewoond, de woonbestemming verliezen.
Dat is in dit geval zo, vindt de wethouder, vandaar zijn voorstel om deze woning de woonbestemming te ontnemen. Maar de meerderheid van de raad wijkt nu weer af van een eerder genomen besluit.

Geld
De wethouder begreep er niet van: "Ons beleid is wonen daar terugdringen. Het belemmert de bedrijfsvoering. Ik ben vorige week nog in het pand geweest. Wordt niet in gewoond. Het kaal vies en helemaal leeg. Ik wil nu gewoon het beleid uitvoeren dat u de raad zelf heeft vastgesteld. De meerderheid van de raad lijkt wel de advocaat voor de eigenaar. Wilt u soms dat we hem uitkopen?" Alleen de fracties VVD, de Combinatie en VVW waren voor het voorstel, dus de meerderheid won. De woning blijft nog even woning. Want geld doet vaak wonderen.