Stationsgebouw later gesloopt

Algemeen Dagblad, 9 februari 2007

Door MARCO GERLING
ALPHEN - De sloop van het Alphense stationsgebouw is uitgesteld. Niet zoals gepland deze of volgende maand, maar pas in het tweede kwartaal van dit jaar verdwijnt het toonaangevende witte gebouw na ruim een eeuw uit het Alphense straatbeeld.
De vertraging heeft alles te maken met de Kiosk die nu nog in het stationspand gevestigd is. Deze krijgt tijdelijk een andere locatie, tijdens de werkzaamheden in het stationsgebied. Een woordvoerster van de gemeente legt uit dat voor deze tijdelijke herbestemming vergunning nodig is en dat die zorgt voor vertraging bij de geplande sloop.
De Alphense gemeenteraad heeft bedongen dat elementen van het oude stationsgebouw terugkeren in het nieuwe stationsgebied. In de tunnel die onder het spoor door komt te lopen komt daarom een kunstwerk. Hoe dit eruit gaat zien wordt in overleg met de historische vereniging bepaald.
Mogelijk komt in de onderdoorgang een mozaïek. Maar ook foto’s of ’iets’ met spoorlijnen behoort tot de mogelijkheden. Drie kunstenaars gaan zich bezighouden met het ontwerp van een kunstwerk. Eén hiervan wordt uiteindelijk verwerkt in de tunnel.

Zie http://www.ad.nl/groenehart/alphen/article1071216.ece voor het oorspronkelijke artikel en artist impression.

En ook het bericht in het AD van 29 november 2006.