Herinneringen aan de abri bij de Middenweg

  "Ik heb altijd langs het spoor gewoond op een oude boerderij tussen Uithoorn en Mijdrecht, ter hoogte van de abri aan de Middenweg. De betonnen plaat die op de foto staat is inderdaad het restant daarvan.
Ik kan mij nog goed herinneren dat toen ik jong was nog dagelijks de trein langs kwam. Het was een gewoonte toen we klein waren op de wagons te tellen. Daar weet ik ook van dat het er steeds minder werden, volgens mijn oudste broer waren het er toen hij klein was altijd veel meer....
Volgens hem stond er bij de abri ook nog een watertank om de stoomtrein bij te vullen, hij heeft dat uit overlevering van onze vader. Ik kan het hem zelf helaas niet meer vragen, hij is een aantal jaren geleden overleden. De boerderij is al langer in de familie dan het spoor oud was.
Mijn overgrootvader heeft een aantal jaren als soort "beheerder" van de abri gefunctioneerd. Volgens mijn broer zorgde hij ervoor dat de watertank vol zat en bediende hij het bordje om de trein te laten stoppen als dat nodig was.

Ik weet zelf nog goed dat begin jaren 80 het spoortje helemaal opgeknapt werd (nieuwe rails en bielzen) terwijl deze maar een aantal jaren later helemaal werd opgeheven. Dat leek ons toen geen gelukkige planning bij de NS... Het voordeel was dat er 2x in een paar jaar een kleine hoeveelheid bielzen in de nachtelijke uurtjes naar de boerderij werden gesleept, waar ze nu nog steeds de tuin sieren als afscheiding."

M. Röling, mei 2007